MAX KAISER Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ,ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ,Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ...

Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Ιστορικό ανακοινώσεων σωματείου ΠΣΕΕΠ

Οι ανακοινώσεις του σωματείου ΠΣΕΕΠ κατά την διάρκεια των κινητοποιήσεων:

Αρ. Πρωτ : …193…                                                Ασπρόπυργος 07/04/11



ΠΡΟΣ : ΓΕΝ. Δ/ΝΤΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ & ΔΙΟΙΚ. ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
κο Α. Κόκοτο
ΗΜΕΡ : 07/04/11


Κύριε Γενικέ


Σε απάντηση των από 07/04/11 επιστολών σας για συνέχιση του διαλόγου αποδεχόμαστε την πρότασή σας. Ωστόσο θεωρούμε ότι θα έπρεπε να είχαμε ήδη μπει στην διαδικασία του διαλόγου
για επίτευξη συμφωνίας και αναστολή της απεργίας μας, πρόταση που έγινε από το Σωματείο μας στην τελευταία μας συνάντηση με τον Δ/ντα Σύμβουλο κο Κωστόπουλο την Τρίτη 05/04/11 αλλά δεν έγινε αποδεκτή από πλευράς σας.
Εξ΄ άλλου τίποτα δε διασφαλίζει ότι στις ημερομηνίες που προτείνετε δεν θα βρισκόμαστε σε απεργία αφού δεν θα εκλείπουν οι λόγοι που την προκαλούν και ήδη σας είναι γνωστή η προκήρυξη απεργίας από την πλευρά της Ομοσπονδίας στον Όμιλο ΕΛΠΕ.
Επιβάλλεται επίσης να προηγηθεί ο διάλογος για την εξεύρεση συμφωνίας στο πρόβλημα της ασφαλούς στελέχωσης των μονάδων σε ΒΕΘ και ΒΕΕ που είναι και ο λόγος της απεργίας που βρίσκεται σε εξέλιξη και να συνεχιστεί για τα αιτήματα της ΕΣΣΕ επιτυγχάνοντας μια συνολική ρύθμιση για όλα όσα μας οδήγησαν σε σύγκρουση.


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

O ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΟΦΘΑΛΜΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ                           ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ





Αρ. Πρωτ : …191… Ασπρόπυργος 07/04/11



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες, οι

Βρισκόμαστε στην 5η μέρα της απεργίας μας. Μετά την ιστορική απόφαση του Δικαστηρίου, όπου μας δικαίωσε πανηγυρικά, πιστεύαμε ότι η Διοίκηση θα επιδιώξει το διάλογο προκειμένου να βρεθούν αμοιβαία αποδεκτές λύσεις.
Με την μεσολάβηση της Ομοσπονδίας έγινε προχθές την Τρίτη 5/4 συνάντηση με τον Δ/ντα Σύμβουλο κ. Κωστόπουλο σε ένα ήρεμο κλίμα και σε χαμηλούς τόνους.
Ωστόσο παρά τους χαμηλούς τόνους, ο Δ/νων Σύμβουλος μας ζήτησε να αναστείλουμε την απεργία για να συνεχιστεί ο διάλογος. Προσπαθήσαμε να τον πείσουμε ότι οι απεργίες δεν σταματούν επειδή μας κέρασε καφέ στο γραφείο του, ούτε επειδή σ΄ ένα καλό κλίμα ευχηθήκαμε και οι δύο να τα βρούμε. Οι απεργίες σταματούν μόνο όταν έχεις πετύχει κάτι, επιστρέφοντας σε αυτούς που απεργούν και σε έστειλαν να διαπραγματευτείς.
Προτείναμε λοιπόν να ξεκινήσουμε άμεσα διαπραγματεύσεις, για να συμφωνήσουμε κατ’ αρχήν στη βάση του διαλόγου και να συνεχίσουμε όσο χρειαστεί για ένα θετικό αποτέλεσμα που θα έδινε δυνατότητες για επανεκτίμηση της πορείας της απεργίας μας.
Δυστυχώς η Διοίκηση φάνηκε να μην συνειδητοποιεί, ούτε την σοβαρότητα της κατάστασης, ούτε τις ευθύνες της, πιστεύοντας ίσως ότι ο διασυρμός μας στα μέσα ενημέρωσης θα ενταθεί αν μαζί με όσα τερατώδη διοχέτευσε, μας χρεώσει και ελλείψεις στην αγορά καυσίμων, τυχόν προβλήματα και στις τρεις σταματημένες βιομηχανικές εγκαταστάσεις ή ακόμα ποντάροντας στις αντοχές των εργαζομένων στα ΕΛΠΕ για συνέχιση μετά τη 10ημερη.
Δεν γνωρίζουμε ποιοι συμβουλεύουν τον κ. Κωστόπουλο όμως ας μάθουν ότι όπως μέχρι τώρα δεν διάβασαν σωστά τα μηνύματα των εργαζομένων, φαίνεται να μην έχουν καταλάβει ότι είμαστε αποφασισμένοι να απεργήσουμε όσες μέρες χρειαστεί, για να υπερασπιστούμε την ασφάλειά μας και να προστατέψουμε ό,τι αυτοί επιχειρούν να γκρεμίσουν με τις προτάσεις τους.
Συνάδελφοι
Μέρα με τη μέρα αποκαλύπτεται ότι η στοχοποίηση των εργαζομένων ολόκληρου του ομίλου από τα ΜΜΕ, με παραγγελία της ίδιας της Διοίκησής του, δεν βλάπτει μόνο τους εργαζόμενους. Περνά στις οικογένειές μας οι οποίες λοιδορούνται και προπηλακίζονται στον κοινωνικό μας περίγυρο, σαν να στερούμε από κάποιους άλλους τον μισθό που παίρνουμε. Δυστυχώς έχουμε τέτοια κρούσματα. Ελπίζουμε να μην στοχοποιηθούμε και από κοινούς κακοποιούς με την εικόνα που φρόντισε να μας φτιάξει η ίδια μας η Εταιρεία.
Φαίνεται όμως ότι έχει αρνητικές συνέπειες και για την ίδια, αφού στα πρατήρια της ΕΚΟ & Ελληνικά Καύσιμα (πρώην ΒΡ) σύμφωνα με πληροφορίες από τους ίδιους τους πρατηριούχους, τα δυσμενέστατα σχόλια για τα ΕΛΠΕ βλάπτουν και τις εμπορικές μας εταιρείες.
Συνάδελφοι
Από σήμερα μπαίνει σε εφαρμογή και στις ΒΕΑ το παράρτημα της συμφωνίας για το Προσωπικό Ασφάλειας, όπου στις εγκαταστάσεις παραμένουν ελάχιστοι συνάδελφοι και οι περισσότεροι βγαίνουν στην απεργία. Τα σταματημένα εργοστάσια πονούν περισσότερο εμάς τους ίδιους, που η ζωή μας είναι ταυτισμένη μαζί τους, εμάς που τα χειριζόμαστε, όμως όταν υπερασπιζόμαστε την ασφάλειά μας την ώρα που διοικούνται με λογικές τραπεζιτών, τότε ναι, σταματάμε να τα δουλεύουμε. Κλείστε τα αυτιά σας στην κινδυνολογία και την παραπληροφόρηση.
Το Σωματείο με περιοδείες απαντάει σε κάθε απορία για να θωρακίσει ακόμα περισσότερο το αγωνιστικό μας φρόνημα σαν το μόνο ικανό να επιβάλλει τον αναγκαίο διάλογο διεξόδου από την κρίση στα ΕΛΠΕ και να δώσει λύση στις διαφορές μας.
Τα επικοινωνιακά παιχνίδια της Διοίκησης δεν μας αφορούν, δεν έχουν καμία σχέση με διάλογο και δεν πρέπει να «τσιμπά» κανείς μας στην ανάγκη να διορθώσει η Διοίκηση τη στραπατσαρισμένη εικόνα της, ιδιαίτερα στους εργαζόμενους του Ομίλου. Το Σωματείο ξέρουν που βρίσκεται και μαζί μας θα διαπραγματευτούν κάθε τους πρόταση και όχι με όσους καλοπληρωμένους έχουν αναλάβει να τους φτιάξουν το προφίλ.
Σας καλούμε να είστε σε επαφή με το Σωματείο, δεν χρειάζεται να εξαντλείστε κάθε μέρα έξω από τις πύλες για να ενημερώνεστε. Για όπου και όποτε χρειάζεται να παρευρίσκεστε, για την προβολή και την περιφρούρηση της απεργίας μας κρατήστε επαφή με το Σωματείο και μεταξύ σας, ώστε ο ένας με τον άλλο να είστε έτοιμοι για να ανταποκριθείτε στα καλέσματα μας χωρίς να τους κάνουμε τη χάρη να προαναγγέλλουμε με ανακοινώσεις τις ενέργειές μας.
Ο αγώνας μας λοιπόν συνεχίζεται έτσι όπως σας έχει ανακοινωθεί, χωρίς δισταγμούς, έτοιμοι όμως πάντα για διάλογο και συμφωνία.


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

O ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΟΦΘΑΛΜΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ                           ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ




Αρ. Πρωτ : …187… Ασπρόπυργος 04/04/2011


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες, -οι
Σήμερα το απόγευμα μας κοινοποιήθηκε η απόφαση του Δικαστηρίου, η οποία απορρίπτει την Αγωγή της Εταιρείας κατά του ΠΣΕΕΠ.
Η απεργία μας βρίσκεται σε εξέλιξη και οι συνάδελφοι με πολύ κόπο προχωρούν στη σταδιακή διακοπή της λειτουργίας των βιομηχανικών εγκαταστάσεων τηρώντας τους κανόνες του “εγχειριδίου λειτουργίας” και των σχετικών λειτουργικών διαδικασιών κάθε εγκατάστασης, με απώτερο στόχο την ασφάλεια των βιομηχανικών εγκαταστάσεων.
Χαιρετίζουμε το υψηλό αγωνιστικό φρόνημα των συναδέλφων και την συσπείρωση τους γύρω από το Σωματείο.

Συνάδελφοι,
Πέρα από τη δικαίωση του Δικαστηρίου, για μας η απεργία δεν είναι αυτοσκοπός και παραμένουμε σταθερά στη θέση του διαλόγου και της συνεννόησης με την Διοίκηση, προκειμένου να βρούμε λύσεις στα προβλήματα που μας απασχολούν. Όμως μέχρι να υπάρξει μια τέτοια εξέλιξη, συνεχίζουμε πιο δυναμικά και πιο ενωμένοι.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

O ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΟΦΘΑΛΜΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ                           ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ



Αρ. Πρωτ : …182… Ασπρόπυργος 02/04/2011




ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
προς τη Διοίκηση των ΕΛΠΕ

Κύριοι της Διοίκησης,

Γνωρίζετε ότι η σχέση σας με τους εργαζομένους και το Σωματείο βρίσκονται στο χειρότερο επίπεδο εξ’ αιτίας των επιλογών σας.
Σε αυτή την αντιπαράθεση το Σωματείο μας δεν παρασύρθηκε ποτέ σε λαϊκισμούς και ανεξέλεγκτες καταγγελίες.
Έχετε επιλέξει να στρέψετε την κοινωνία ενάντια στους εργαζόμενους και το Σωματείο που τους εκπροσωπεί. Θα μπορούσαμε και εμείς να σας φέρουμε σε αντιπαράθεση με την κοινωνία και ιδιαίτερα τους όμορους δήμους των βιομηχανικών εγκαταστάσεων. Όμως δεν το πράξαμε θεωρώντας ότι αυτή η σύγκρουση πρέπει να έχει και όρια και κανόνες, κάτι που φαίνεται ότι δεν βάζετε εσείς και τα στελέχη σας.
Στις εντεταλμένες συγκεντρώσεις των στελεχών σας την Παρασκευή 01/04/2011 μέχρι τα επίπεδα των Τμηματάρχων, για να στήσετε τον μηχανισμό κατασπίλωσης του Σωματείου μέσα και έξω απ’ τα ΕΛΠΕ στη Θεσσαλονίκη, μας καταλογίσατε πρωτοβουλίες για ενεργοποίηση των κατοίκων των όμορων δήμων ενάντια στην Εταιρεία.
Θέλουμε να γνωρίζετε ότι το Σωματείο μας δεν πήρε ποτέ τέτοιες πρωτοβουλίες, αντίθετα μάλιστα υπερασπίστηκε τα ΕΛΠΕ από κακόβουλες κατά καιρούς επιθέσεις δυσφήμησης τους. Αυτό που ποτέ δεν κάναμε εμείς, να μην μας το καταλογίζουν τα στελέχη σας.
Μαζέψτε τους γιατί οδηγείτε εκτός ελέγχου την αντιπαράθεση αυτή.
Κανένας κ. Κατσανίκος δεν μπορεί να μας διαβάλλει στις συγκεντρώσεις σας σε οποιοδήποτε επίπεδο και σε κανέναν δεν θα επιτρέψουμε να χρεώσει στο Σωματείο τέτοια ανευθυνότητα.
Σας προειδοποιούμε ότι δεν πρόκειται να αφήσουμε αναπάντητη καμία πρόκλησή σας.
Αν δεν παρθούν τα αναγκαία μέτρα και εκτιμηθεί ότι οι επιλογές σας δημιουργούν ανασφαλείς συνθήκες για τους εργαζόμενους και τους κατοίκους των όμορων περιοχών, τότε έχουμε υποχρέωση να ενημερώσουμε την κοινωνία και να είστε σίγουροι ότι θα το πράξουμε.
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

O ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΟΦΘΑΛΜΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ                           ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ



Αρ. Πρωτ : …173… Ασπρόπυργος 31/03/11



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Λίγες μέρες πριν την υλοποίηση της μεγάλης 10ημερης απεργίας, το Σωματείο πήρε την πρωτοβουλία να έχει μια ακόμα συνάντηση με τον Δ/ντα κο Κωστόπουλο, σε μια προσπάθεια εύρεσης αμοιβαία αποδεκτής λύσης για τα ζητήματα της ασφαλούς οργάνωσης και στελέχωσης των νέων μονάδων, προκειμένου να ξεκινήσει η απρόσκοπτη και με ασφάλεια λειτουργία τους, καθώς και των οργανογραμμάτων των αντίστοιχων μονάδων στις ΒΕΕ.
Μετά από πολλές και πολύωρες συζητήσεις, οδηγηθήκαμε τελικά σε ένα σχετικά καλό κλίμα διαλόγου και ανατέθηκε σε στελέχη της Εταιρείας να συνεχίσουν το διάλογο με το Σωματείο, προκειμένου να καταλήξουμε σε συμφωνία.
Χθες συνεχίστηκαν οι διαπραγματεύσεις για την επίτευξη συμφωνίας, που θα έδινε λύσεις στα προβλήματα. Όμως όλες οι προτάσεις της Εταιρείας για τις Β.Ε.Θ., δεν απαντούσαν στα πραγματικά προβλήματα. Αντίθετα και οι προτάσεις και ο τρόπος που επέμενε να τις διατυπώνει, αντί να λύνουν προβλήματα δημιουργούσαν και νέα. Παρέπεμπαν δε σε μελλοντική στελέχωση των μονάδων, που όμως ξεκινούν άμεσα και μάλιστα τις συνέδεαν με την έγκριση νέων έργων που κανείς δεν ξέρει αν και πότε θα γίνουν, αλλά ούτε τι ακριβώς περιλαμβάνουν. Για δε τα οργανογράμματα στις ΒΕΕ είχαμε μια νέα μετάθεση του προσδιορισμού τους.
Ας σημειώσουμε εδώ και την άρνηση της Εταιρείας να αξιοποιήσει την πρόταση του Σωματείου για έναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων με βάση την νέα πρότασή μας για την ΕΣΣΕ και να συνεχίζει την απαράδεκτη, παράνομη και επικίνδυνη τακτική της, με στόχο την ανατροπή του συνόλου των εργασιακών και μισθολογικών μας δεδομένων.
Κάτω από αυτές τις συνθήκες, προχωράμε πλέον στην κήρυξη 10ημερης απεργίας και στα τρία συγκροτήματα από την Κυριακή 03/04/11 και ώρα 07:00 π.μ. Οι λεπτομέρειες για την οργάνωση της απεργίας φαίνονται στο συνημμένο εξώδικο που στάλθηκε στην Εταιρεία. Στην απόφαση μας αυτή η Εταιρεία αντιδρά με απειλητικά εξώδικα, αλλά και με ένα συκοφαντικό παραλήρημα από τα ΜΜΕ εναντίον των εργαζομένων της!!! (π.χ. χθεσινό δελτίο ειδήσεων ΑΝΤ1), επιχειρώντας να στρέψει την κοινωνία εναντίον μας και θα κάμψει το φρόνημά μας. Είναι φανερό πως έχουν επιλέξει σαν προνομιακό τους πεδίο «αντιπαράθεσης» τα κανάλια και τους χρυσοπληρωμένους από την ίδια την Εταιρεία μεγαλοδημοσιογράφους. Το Σωματείο και οι εργαζόμενοι όμως, έχουν ξεκάθαρο πεδίο αναφοράς τους χώρους δουλειάς μας, εκεί που εργαζόμαστε και παράγουμε και εκεί θα δώσουμε την μάχη.
Συνάδελφοι
Ένα ακόμα δείγμα κουτοπονηριάς και υποτιμητικής συμπεριφοράς των στελεχών της, προς όλους εμάς τους εργαζόμενους στα ΕΛΠΕ, είναι η όψιμη επιβράβευση ημερών χωρίς ατύχημα, με χάντρες και καθρεφτάκια ιθαγενών και μάλιστα εν μέσω δύο σοβαρών ατυχημάτων στις ΒΕΕ αυτές τις μέρες, τα οποία πέρασαν στα κρυφά χρεώνοντάς τα στους εργολαβικούς συναδέλφους. Βέβαια για την Διοίκηση των ΕΛΠΕ, έχει περισσότερη σημασία να χρεώνουν τα ατυχήματα στους όποιους εργολάβους για να αποφεύγουν ευθύνες και λιγότερη σημασία οι ίδιοι οι εργαζόμενοι που είναι τα θύματα!!! Γι΄ αυτό και γέμισαν τα συγκροτήματα συρματοπλέγματα, για να «ξεχωρίζουν» τα ατυχήματα που είναι «μέσα» με αυτά που είναι «έξω» και όχι σαν συμβάντα που γίνονται στα ΕΛΠΕ.
Συνάδελφοι
Σε αυτόν τον πρωτόγνωρο αγώνα μας, δεχόμαστε ένα μπαράζ παραπληροφόρησης, συκοφαντιών και φημών, στοχεύοντας όλα στις αντοχές μας και στο φρόνημά μας. Εμείς συνάδελφοι συνεχίζουμε, όπως και το προηγούμενο τετραήμερο των κινητοποιήσεών μας, πιο μαζικά, πιο αποφασιστικά, πιο ενωτικά τον αγώνα που ξεκινάμε.
Ας ξεκαθαρίσουμε εδώ, για άλλη μια φορά, ότι το προσωπικό ασφάλειας είναι απεργοί που διατίθενται από το Σωματείο, σε εφαρμογή των συμφωνημένων από την Εταιρεία και το Σωματείο διαδικασιών (με πρακτικό συμφωνίας όπως ο νόμος ορίζει) και δεν είναι προσωπικό λειτουργίας όπως κατά καιρούς η Εταιρεία προσπαθεί να υποστηρίξει.
Την Κυριακή λοιπόν το Προσωπικό Βάρδιας ξεκινάει την διαδικασία σταματήματος των μονάδων. Γνωρίζουμε τις δυσκολίες και τον κόπο των συναδέλφων, όμως οδηγούμαστε στην απόφαση αυτή για να αντιμετωπίσουμε μια πρωτοφανή επίθεση που επιχειρεί να ανατρέψει πλήρως το εργασιακό καθεστώς στα ΕΛΠΕ, με εντατικοποίηση, απειλές και εκβιασμούς.
Και δεν πρόκειται να τους επιτρέψουμε να το πετύχουν.

Αυτοί λοιπόν στα κανάλια με τα ψέματά τους και εμείς στα εργοστάσια με την αλήθεια μας.


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

O ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΟΦΘΑΛΜΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ                           ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ





Αρ. Πρωτ : …154… Ασπρόπυργος 21/03/11



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Το Σωματείο χαιρετίζει την πρωτοφανή συμμετοχή στις κινητοποιήσεις μας και το αγωνιστικό φρόνημα όλων των εργαζομένων στην Εταιρεία. Χαιρετίζει επίσης την μαζική συμμετοχή στις συγκεντρώσεις μας στους χώρους δουλειάς, αλλά και την αλληλεγγύη των συναδέλφων που εργάζονται σε εργολάβους στους χώρους και τα εργοτάξια των ΕΛΠΕ.
Στον αγώνα μας αξίζει να σημειωθεί η μαζική παρουσία των νέων συναδέλφων στις απεργίες αλλά και στις συγκεντρώσεις, οι οποίοι έχουν καταλάβει τις συνέπειες για το μέλλον τους αν δεν ανατραπούν τα σχέδια της Εταιρείας. Όλες αυτές τις ημέρες παρέμειναν έξω από τις πύλες περιφρουρώντας την απεργία μας και αυτό μας γεμίζει με αισιοδοξία και πίστη για την επιτυχία των αγώνων μας και τώρα και στο μέλλον.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Στην πορεία προς τις 10ημερες απεργίες (το έχουμε ξαναζήσει άλλωστε), θα οργιάζουν διάφορες φήμες με στόχο τον αποπροσανατολισμό και τη σύγχυση των εργαζομένων.
Κλείστε τα αυτιά σας στη φημολογία. Το Σωματείο σχεδιάζει και προετοιμάζεται για τις επόμενες κινητοποιήσεις, με μεγάλη αποφασιστικότητα αλλά και με μεγάλη προσοχή και σοβαρότητα. Δεν κάνει βιαστικές κινήσεις, είναι εδώ και σας ενημερώνει σε κάθε βήμα του και για οποιαδήποτε εξέλιξη γύρω από τα θέματά μας. Συνεχίζουμε λοιπόν, ενισχύουμε ακόμα περισσότερο το εσωτερικό μας μέτωπο και με την δύναμη που μας έδωσε η καθολική σας συμμετοχή στις απεργίες που μόλις ολοκληρώθηκαν, προχωράμε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε θέσεις εργασίας, ωράρια, μισθούς.
Αυτές τις μέρες η σύγκρουση μεταφέρεται στην Θεσσαλονίκη, όπου η Εταιρεία σχεδιάζει να ξεκινήσει μονάδες, χωρίς το απαραίτητο για την ασφάλεια προσωπικό.
Το Σωματείο μας απαιτεί να υπάρξουν σωστά οργανογράμματα και προσλήψεις, που να εξασφαλίζουν την λειτουργία των μονάδων χωρίς να κινδυνεύουμε να ξαναζήσουμε καταστροφές σαν αυτές του 1992 στην Ελευσίνα και του 1999 στη Θεσσαλονίκη. Δεν θα επιτρέψουμε να ξεκινήσουν μονάδες με ελλιπές, κουρασμένο από τις υπερωρίες, ανεκπαίδευτο, άπειρο προσωπικό και αυτό ας το καταλάβει καλά η Διοίκηση των ΕΛΠΕ.
Το ασφαλές ξεκίνημα των μονάδων δεν γίνεται με θεωρίες και διαβεβαιώσεις αλλά με επαρκή στελέχωση καλά εκπαιδευμένων εργαζομένων, πράγμα που η Εταιρεία φαίνεται να αγνοεί.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Ο αγώνας μας για την ΕΣΣΕ και για όλα τα εργασιακά και κοινωνικά μας δικαιώματα, είναι συνδεδεμένος με τις γενικότερες εξελίξεις στη χώρα μας και στην Ευρώπη. Από εκεί ξεκινούν και εκεί καταλήγουν όλα τα προβλήματα και οι πολιτικές που τα επιβάλουν.
Σε λίγες μέρες πραγματοποιείται η κρίσιμη σύνοδος κορυφής της Ε.Ε. όπου θα παρθούν σημαντικές αποφάσεις, καθοριστικές για το μέλλον της χώρας μας.
Το σύμφωνο ανταγωνιστικότητας που προωθείται, είναι θηλιά στο λαιμό των Ελλήνων εργαζομένων και όλων των εργαζομένων της Ευρώπης.
Απαιτείται πανεργατικός ξεσηκωμός όλων, ώστε να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας στις πολιτικές του Μνημονίου. Απαιτείται συντονισμός και ενότητα στη δράση σε Ελληνικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο.
Για το λόγο αυτό, συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο που διοργανώνεται από τις τριτοβάθμιες οργανώσεις (ΓΣΕΕ & ΑΔΕΔΥ) αύριο Τρίτη 22 Μαρτίου και ώρα 18:00, στην πλατεία Κλαυθμώνος στην Αθήνα και στο Άγαλμα Βενιζέλου στην Θεσσαλονίκη.

Σας καλούμε όλους να συμμετέχετε μαζικά.
Τρίτη 22 Μαρτίου και ώρα 18:00,
  • στην πλατεία Κλαυθμώνος στην Αθήνα
  • στο Άγαλμα Βενιζέλου στην Θεσσαλονίκη.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

O ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΟΦΘΑΛΜΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ                           ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ


Αρ. Πρωτ : …149… Ασπρόπυργος 18/03/11



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Μια ακόμη συνάντηση με την Εταιρεία για την ΕΣΣΕ απέβη άκαρπη. Το Σωματείο σε μια προσπάθεια να αποκαλύψει τις πραγματικές προθέσεις της Εταιρείας και να πέσουν οι μάσκες της, έριξε στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης την εξής πρόταση:
Να αποσυρθούν οι προτάσεις που μέχρι τώρα έχουν κατατεθεί και να υπογραφεί η ΕΣΣΕ έτσι όπως ισχύει μέχρι σήμερα με γενική αύξηση στο ποσοστό του Ευρωπαϊκού πληθωρισμού.
Η απάντηση της Εταιρείας ήταν αποκαλυπτική και προκλητική. Απέρριψαν και αυτή την πρόταση !!! δηλώνοντας στο Σωματείο ότι επιμένουν στην γνωστή απαράδεκτη δική τους «πρόταση» για την ανατροπή της σύμβασης.
Μετά από αυτή την στάση της Εταιρείας, για το Σωματείο δεν υπάρχει πλέον καμιά δυνατότητα διαλόγου και διαπραγμάτευσης και το λόγο από εδώ και πέρα τον έχετε εσείς.
Συνάδελφοι
Το Σωματείο όλες αυτές τις μέρες από την αρχή των διαπραγματεύσεων έκανε όλες τις αναγκαίες κινήσεις να ξεπεραστούν αδιέξοδα και να αποκαλυφθούν οι πραγματικές προθέσεις της Εταιρείας. Στη χθεσινή συνάντηση έγινε πλέον ξεκάθαρο τι ζητά η Εταιρεία και ξεκάθαρη ήταν και η απάντηση του Σωματείου: Δεν διαπραγματευόμαστε το τι θα χάσουμε από την ΕΣΣΕ.
Μετά από αυτή την εξέλιξη οδηγούμαστε πλέον στην πλήρη ρήξη με την Εταιρεία και προχωράμε στην ανάπτυξη των κινητοποιήσεών μας.
Με νεότερη ανακοίνωσή μας θα σας ενημερώσουμε για την πρώτη 10ημερη απεργία και όλο το πρόγραμμα των κινητοποιήσεών μας.
Σας καλούμε όλους σήμερα στην 4ωρη Στάση Εργασίας από τις 12:00 έως 16:00, τις δύο 24ωρες Απεργίες που ακολουθούν αύριο και μεθαύριο καθώς και την 4ωρη Στάση Εργασίας της Δευτέρας από 07:00 έως 11:00, για να υπερασπιστούμε τις θέσεις εργασίας και την ασφάλεια στην εργασία μας.
Συγκεντρώσεις για ενημέρωση από το Σωματείο τις μέρες των κινητοποιήσεων θα γίνουν :
Σήμερα 18/03/11 στις 12:00 στην πύλη των ΒΕΑ, στις ΒΕΕ στην πύλη Επεκτάσεων (ISOBOX), στις ΒΕΘ έξω από το Διοικητήριο.
Για τις 24ωρες Απεργίες του Σαββάτου 19/03/11 και Κυριακής 20/03/11 στις 07:00 το πρωί στις πύλες των ΒΕΕ.
Για την Δευτέρα 21/03/11 στις 07:00 το πρωί στις πύλες των συγκροτημάτων και στις 08:00 το πρωί στη Χειμάρρας.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους στις απεργιακές μας συγκεντρώσεις στους χώρους που προαναφέραμε.
ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΘΑ ΚΡΙΘΟΥΝ ΟΛΑ


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΠΣΕΕΠ

O ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                          Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΟΦΘΑΛΜΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ                   ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ



ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛΠΕ



O ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                            ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΚΟΠΕΛΙΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ                            ΓΕΩΡΓΙΝΗ ΜΑΡΘΑ




ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΠΣΠ – ΕΛΠΕ

O ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο                                     ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ




ΚΑΜΠΕΡΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ                     ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΗΛΙΟΣ


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΣΕΕΠ

O ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΚΟΥΤΣΟΥΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ





Αρ. Πρωτ : …146… Ασπρόπυργος 17/03/11



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Κυκλοφόρησε χθες μια ψευδέστατη ανακοίνωση της Εταιρείας η οποία συκοφαντεί το Σωματείο ότι «… χρησιμοποιεί τα θέματα της νέας οργάνωσης και της ασφάλειας των εγκαταστάσεων των Διυλιστηρίων για να τα συνδυάσει με τις διαπραγματεύσεις για την ΕΣΣΕ», όπως ακριβώς αναφέρει και καταλήγει επισημαίνοντας ότι «μια στρεβλή ή ατελής αναφορά στα θέματα της ασφάλειας μπορεί να δημιουργήσει ζημιά και να υπονομεύσει το διάλογο…».
Αυτά αναφέρει στην ανακοίνωση με το ήπιο προσωπείο, γιατί στο εξώδικο που έστειλε στο Σωματείο αλλάζει μάσκα. Αφού μας γνωστοποιεί την άρνησή της να προσέλθει στο διάλογο της διαμεσολάβησης (ΟΜΕΔ), όπως προβλέπεται πριν τις απεργιακές κινητοποιήσεις, καταλήγει απειλώντας μας ότι «επιφυλάσσεται του δικαιώματός της να προσφύγει στην δικαιοσύνη για συκοφαντία της Εταιρείας».
Θα προτείναμε στη Διοίκηση της Εταιρείας να μαζέψει όλους αυτούς που γράφουν τέτοιες ανοησίες και δυναμιτίζουν το εργασιακό κλίμα με τέτοια εξώδικα και ανακοινώσεις. Δηλώνουμε όσοι εργαζόμαστε μέσα στα Βιομηχανικά Συγκροτήματα των ΕΛΠΕ, ιδιαίτερα όσοι βγάλαμε νεκρούς συναδέλφους μας μέσα από αυτά, ότι το μόνο που φοβόμαστε είναι μην μας πάρουν οι … παπάδες και όχι οι αστυνόμοι και οι δικαστές!
Ας σιωπήσουν λοιπόν, όλοι αυτοί που μας απειλούν κατ΄ εντολή της Διοίκησης, γιατί ξέρουμε ότι δεν αντέχουν ούτε τη μυρωδιά των Διυλιστηρίων περνώντας έξω από τα συγκροτήματα πόσο μάλλον να καταλάβουν πού δουλεύουμε και τι ζητάμε. Μη μας συκοφαντούν τουλάχιστον, όσοι έχουν συνδέσει το όνομά τους, από θέσεις στελεχών, με τραγωδίες που στοίχησαν ζωές και καταγράφηκαν σαν απλά … ατυχήματα!
Κύριοι
Το θέμα της ασφαλούς στελέχωσης των νέων μονάδων, βεβαίως δεν έχει καμία σχέση με την σύμβαση. Όμως δεν επιλέξαμε εμείς τον χρόνο ξεκινήματος των μονάδων στις ΒΕΘ. Δύο χρόνια διαπραγματευόμαστε το θέμα της στελέχωσής τους, χωρίς να λυθεί. Τώρα προγραμματίσατε να ξεκινήσουν οι μονάδες, τώρα αντιδρούμε και εμείς. Εσείς συνδέετε δύο σοβαρά θέματα, άσχετα μεταξύ τους, όπως η ασφάλεια και η Σύμβαση και όχι εμείς. Το κάνετε γιατί έχετε επιλέξει τον διασυρμό των εργαζομένων της Εταιρείας προς τα έξω για να μας γονατίσετε και να μας σφάξετε και σε αυτή σας την επιλογή αντιδρούμε με κάθε τρόπο.
Όσο για την χαμένη ανταγωνιστικότητα, ψάξτε να την βρείτε μαζί με την χαμένη σας τιμή στην πολιτική σας και την πολιτική των στελεχών σας.
Η ανταγωνιστικότητα και η αξιοκρατία βρίσκονται σε όσα έχουν να σας καταγγείλουν οι συνάδελφοι για ελλείψεις, παραλείψεις, αστοχίες, σπατάλες, ευνοιοκρατία κ.α. και όχι σε περικοπές θέσεων εργασίας από τα συγκροτήματα.
Η χαμένη σας τιμή βρίσκεται στα δελτία ειδήσεων των οχτώ, στα κανάλια που ακριβοπληρώνετε για να μας συκοφαντείτε, στους μισθούς που θέλετε να κόψετε από τους εργαζόμενους. Αμφισβητείτε ακόμα και το 40% της μείωσης που επιχειρείτε˙ θα μας ενδιέφερε πολύ να μάθουμε την εκδοχή σας για το ποσοστό μείωσης.
Τέλος, η αντίληψή μας για την ασφάλεια, για όσους δουλεύουμε στα Διυλιστήρια, δεν συμπίπτει με αυτή των illustration στελεχών σας και τα διάφορα … ταρατατζούμ που χρησιμοποιούν για επικοινωνιακές εντυπώσεις και δημοσιοσχεσίτικες ανάγκες.
Σταματήστε λοιπόν τον κατήφορο της συκοφάντησης των εργαζομένων γιατί βάζετε την Εταιρεία σε πολύ δύσβατα μονοπάτια στην πιο δύσκολη περίοδο.
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

O ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΟΦΘΑΛΜΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ                           ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ


Αρ. Πρωτ : …140… Ασπρόπυργος 14/03/11


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Συνεδρίασε το Σάββατο 12/03/11 το Γενικό Συμβούλιο του Σωματείου προκειμένου να πάρει αποφάσεις για την κατάσταση που διαμορφώνεται γύρω από την ΕΣΣΕ καθώς και για την επιλογή της Εταιρείας να προχωρήσει στο ξεκίνημα των νέων μονάδων στις ΒΕΘ, με ελλιπή στελέχωση που συνδέεται άρρηκτα με την ασφάλεια των συναδέλφων μας και την διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας του συγκροτήματος.
Το ίδιο καθεστώς φαίνεται να επιλέγει και για τις ΒΕΕ, αφού ακόμη δεν έχει κατατεθεί το οργανόγραμμα των νέων μονάδων, με τον αριθμό των θέσεων - πόστων και των χειριστών που θα τις στελεχώσουν.
Για τις ΒΕΘ εδώ και δύο χρόνια το Σωματείο είναι σε διαπραγμάτευση με την Εταιρεία για τη δομή του οργανογράμματος των νέων μονάδων. Η Εταιρεία ακολουθώντας μια παρελκυστική τακτική, έφτασε στο ξεκίνημα των μονάδων χωρίς να καταλήξουμε σε συμφωνία, παρά την ανησυχία και τις αντιδράσεις τόσο του Σωματείου, όσο και όλων των συναδέλφων στο συγκρότημα.
Δυστυχώς τόσο στην ασφαλή στελέχωση των νέων συγκροτημάτων, όσο και στην υπόθεση της ΕΣΣΕ, η Εταιρεία επιχειρεί να προχωρήσει σε ανατροπή του σημερινού εργασιακού και μισθολογικού καθεστώτος. Ένα προκλητικό δείγμα των προθέσεών της, είδατε όλοι στην ανακοίνωσή της για την ΕΣΣΕ.
Συνάδελφοι
Όλες αυτές τις μέρες, το Σωματείο ενημερώνοντάς σας με περιοδείες και συνομιλώντας μαζί σας και για τα δύο θέματα, καταλήξαμε στην μόνη επιλογή που έχουμε, να υπερασπιστούμε τη δουλειά μας, τις συνθήκες ασφάλειας και τους μισθούς μας από κάθε σχέδιο για συρρίκνωση και περικοπές.
Για το θέμα της ΕΣΣΕ αυτές τις μέρες ανταλλάχθηκαν κάποιες επιστολές με την Εταιρεία στις οποίες όμως επιβεβαιώνεται από την πλευρά της, η άρνησή της να δεχθεί σαν βάση διαλόγου το πλαίσιο του Σωματείου επαναφέροντας σαν «πρόταση» από την πλευρά της, τις περικοπές που προτείνει για διαπραγμάτευση. Το Σωματείο, κρατώντας σταθερή την θέση του και το διεκδικητικό μας πλαίσιο σαν βάση για διαπραγμάτευση, συμφώνησε να έχουμε μία ακόμη συνάντηση στις 17/03/11. Μπροστά σε αυτή την κατάσταση, επιλογές δεν υπάρχουν παρά μόνο ο καθολικός ξεσηκωμός των εργαζομένων και στα πλαίσια αυτά, το Σωματείο με απόλυτη ομοφωνία αποφάσισε προειδοποιητικές κινητοποιήσεις για τα οργανογράμματα και την ασφάλεια στις νέες μονάδες ως εξής:
  • 4ωρη στάση εργασίας την Παρασκευή 18/03/11 από ώρα 12:00 έως 16:00 σε όλους τους χώρους
  • 24ωρη απεργία στις 19/03/11
  • 24ωρη απεργία στις 20/03/11 και
  • 4ωρη στάση εργασίας στις 21/03/11 από ώρα 07:00 έως 11:00.
Επίσης Το Γενικό Συμβούλιο του Σωματείου, πήρε ομόφωνες αποφάσεις για δύο ξεχωριστές 10ημερες απεργίες, μία για την ασφάλεια και τα οργανογράμματα και μια για την ΕΣΣΕ.
Ο καθορισμός της ημερομηνίας υλοποίησής τους, θα γίνει μετά την συνάντηση της Πέμπτης 17/03/11 σε μια ύστατη προσπάθεια συμφωνίας με την Εταιρεία.
Συνάδελφοι
Μετά τις φιλοφρονήσεις του κ. Γιαννίτση και του κ. Κωστόπουλου για την συμβολή και το ρόλο των εργαζομένων στην πορεία και την ανάπτυξη της Εταιρείας, φαίνεται ότι τώρα επιλέγουν να βάλουν τους εργαζόμενους απέναντί τους, αξιοποιώντας την κρίση.
Τη σύγκρουση την προετοιμάζουν από καιρό στα γραφεία τους και με ένα πλήθος χρυσοπληρωμένων συμβούλων - κονδυλοφόρων, επικοινωνιολόγων και νομικών, καθημερινά ξεδιπλώνουν ένα σχέδιο συκοφάντησης και διασυρμού των εργαζομένων, βορά στα νύχια των ΜΜΕ, όπως τα περί … 18% αύξησης, επίδομα γαλοπούλας κ.α., ενώ οι ίδιοι κρύβουν από τα ΜΜΕ την κατάπτυστη πρότασή τους που ξεπερνά σε περικοπές το 40%! των αποδοχών μας και ψεύδονται ασύστολα όταν μιλούν μόνο για πάγωμα μισθών !!! Προσπαθούν να εκμεταλλευτούν, δυστυχώς, τον κοινωνικό αυτοματισμό της ανθρωποφαγίας, που βάζει τη μια μερίδα εργαζομένων ενάντια στη άλλη, αλλά και στον ίδιο μας το χώρο, με την «πρότασή» τους, βάζουν τον έναν συνάδελφο απέναντι στον άλλο.
Όμως και στο εσωτερικό της Εταιρείας, επιστρατεύοντας όλο το Διευθυντικό δυναμικό (ίσως γι’ αυτό έκαναν τόσους πολλούς Δ/ντές), έχουν ξεκινήσει μια επιχείρηση τρομοκρατίας και πιέσεων για να βρουν έστω μία ελάχιστη αποδοχή οι «προτάσεις» τους.
Το Σωματείο και οι εργαζόμενοι στην άθλια και μαύρη προπαγάνδα τους, όλο και περισσότερο θα κατηγορούνται για αδιαλλαξία και απεργολαγνεία, σαν «ανεύθυνοι» και «επικίνδυνοι» που δεν αποδέχονται να τους σφάξουν για να αγιάσουν.
Συνάδελφοι
Μπαίνουμε σε μια κρίσιμη περίοδο. Οι συγκρούσεις που έρχονται απαιτούν, τον θυμό μας να τον εκφράσουμε με την καθολική μας συμμετοχή, την φυσική παρουσία μας έξω από τις πύλες των χώρων δουλειάς, την περιφρούρηση της απεργίας μας. Οι συνάδελφοι στα συγκροτήματα θα χρειαστεί να καταβάλουν πολύ κόπο για την ασφαλή κατάσταση των μονάδων σε όποια φάση βρεθούν. Αξίζει όμως τον κόπο, γιατί υπερασπιζόμαστε τη δουλειά μας και τα δικαιώματά μας. Αυτοί που μας προτείνουν περικοπές για να σωθεί τάχα η χώρα, είναι οι ίδιοι που την έφτασαν εδώ και τώρα εκμεταλλεύονται την κρίση που δημιούργησαν για να βγουν διπλά κερδισμένοι πουλώντας κάλπικους πατριωτισμούς.
Ας ακουμπήσουμε λοιπόν ο ένας πλάι στον άλλο όπως ταιριάζει σε εργαζόμενους. Αρκετά μας κόστισαν οι περιχαρακώσεις και οι αντιθέσεις μεταξύ μας.
Η υπεράσπιση της δουλειάς μας δεν θα έρθει από «σωτήρες» έξω από εμάς, ούτε πολύ περισσότερο από όποιους έστρωσαν το χαλί των ανατροπών που επιχειρούνται.
Ας γίνει ο καθ’ ένας μας κομμάτι του τείχους που πρέπει να χτίσουμε για να υπερασπιστούμε τα εργασιακά και κοινωνικά μας δικαιώματα.
Οι εργαζόμενοι είναι η δύναμη, οι εργαζόμενοι θα δώσουν και την λύση.





ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

O ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΟΦΘΑΛΜΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ                           ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ




Αρ. Πρωτ : …96… Ασπρόπυργος 24/02/2011



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Το Σωματείο μας χαιρετίζει τη καθολική συμμετοχή των συναδέλφων στη χθεσινή 24ωρη Πανελλαδική Απεργία και τις συγκεντρώσεις και εκφράζει την ικανοποίησή του για την προθυμία πολλών συναδέλφων να παρευρεθούν έξω από τις πύλες των χώρων εργασίας, έτσι όπως ταιριάζει σε μέρα απεργίας. Δεν έλειψαν βέβαια και οι συνάδελφοι (ευτυχώς ελάχιστοι αυτή τη φορά) που την παρουσία του Σωματείου έξω από τις πύλες την έβλεπαν σαν εμπόδιο να «εργαστούν» και έσπευσαν αμέσως να το δηλώσουν στην Εταιρεία, για το ... ανάλογο τίμημα της «εξαργυρωμένης» τους αξιοπρέπειας.
Ας γνωρίζουμε όλοι, ότι η παρουσία και η δράση του Σωματείου αυτή την αξιοπρέπεια των συναδέλφων πρωτίστως υπερασπίζεται, μαζί και όλα τα άλλα. Μην θεωρούν λοιπόν ότι κοροϊδεύουν κανένα Σωματείο αλλά τον εαυτό τους, όταν εκχωρούν την αξιοπρέπεια τους σε όσους εργοδότες πρόθυμα την αγοράζουν εδώ και χρόνια.
Σχετικά τώρα με την συνάντηση της 22/02/11 για την ΕΣΣΕ, που ... φρόντισε η Εταιρεία με μία γραμμένη πριν από την συνάντηση ανακοίνωση!!!, να μας «ενημερώσει σε συνέχεια της δέσμευσής της για έγκαιρη και έγκυρη πληροφόρηση» όπως χαρακτηριστικά αναφέρει. Αυτή η ξαφνική «λαχτάρα για ενημέρωση» από την Εταιρεία, είναι και προσχηματική και ύποπτη και αυτό το γνωρίζουν καλά οι εργαζόμενοι. Άλλωστε τέτοιες κρίσεις ενημέρωσης πιάνουν την Διοίκηση των ΕΛΠΕ μόνο όποτε θέλει να εκβιάσει ή να φοβίσει τους εργαζόμενους. Το ζήσαμε και σε προηγούμενες χρονιές, πάλι όταν διεκδικούσαμε υπογραφή ΕΣΣΕ, ή οργανογράμματα και προσλήψεις. Τυχαίο;
Συνάδελφοι
Την Τρίτη 22/02/11 η Εταιρεία απέρριψε στο σύνολό τους τα αιτήματα που κατατέθηκαν, όχι βέβαια γιατί βρήκε υψηλό το κόστος όπως αναφέρει (το οποίο και συνειδητά «φούσκωσε»), αλλά γιατί διαφωνεί με όλα και μας ζητά να καταθέσουμε μια νέα πρόταση!!! για τους όρους αμοιβής και εργασίας συνδεδεμένους με παραγωγικότητα, αξιοκρατία και ανταγωνιστικότητα!!!. Και είδαμε πως το καταλαβαίνει η Εταιρεία με τις αθρόες Διευθυντοποιήσεις και αυξήσεις στους εαυτούς τους, που κάθε εβδομάδα διαβάζουμε στις ανακοινώσεις της.
Αφού λοιπόν το κάναμε ξεκάθαρο σε όλους τους τόνους, ότι το Σωματείο δεν πρόκειται να καταθέσει μια τέτοια «πρόταση» και ούτε πρόκειται να δεχθεί τέτοιες «λογικές», ορίσθηκε νέα συνάντηση την Τρίτη 01/03/11 για να καταθέσει η Διοίκηση τις δικές της αντιπροτάσεις.
Κατά την συνάντησή αυτή, αλλά και στην ανακοίνωσή της η Εταιρεία, δείχνει να θέλει να διαστρεβλώσει μια πρακτική που πάγια ακολουθείται από συνδικάτα και εργοδότες και προσπαθεί να παρουσιάσει τα αιτήματα σαν ένα ενιαίο πακέτο με ... υψηλό κόστος και όχι σαν αυτό που πραγματικά είναι, δηλαδή, μια σειρά αιτημάτων που κατατίθενται στην Εταιρεία για να τα αξιολογήσει και μέσα από την διαπραγμάτευση να προκύψει η τελική συμφωνία για την νέα ΕΣΣΕ. Αυτό που εμείς λέμε, είναι πως δεν θα δεχτούμε πλέον να «πετάνε την μπάλα στην κερκίδα». Η Σύμβαση πρέπει να συμφωνηθεί άμεσα, για να πάψει να παίζει ο κάθε ένας με την αγωνία των εργαζομένων. Γιατί είναι μέγιστο θέμα και ασφάλειας και παραγωγικότητας, να σταματήσει αυτό το κλίμα αβεβαιότητας και ανησυχίας που καθημερινά μεγαλώνει από τις πολιτικές της Κυβέρνησης και των εργοδοτών (και της Διοίκησης των ΕΛΠΕ συμπεριλαμβανομένης), αλλά και της απίστευτης προπαγάνδας των καναλιών τους και των μεγαλοδημοσιογράφων τους.
Δηλαδή, αν ζητούσε το Σωματείο π.χ. μόνο την κάλυψη απωλειών του εισοδήματος με βάση ούτε καν τον πραγματικό πληθωρισμό αλλά τον επίσημο που είναι 4,7% η Εταιρεία θα απαντούσε θετικά; Η απάντηση κατά τη γνώμη μας θα είναι όχι.
Η επίκληση του υψηλού ποσοστού αύξησης που τάχα ζητά το Σωματείο, είναι παραπάνω από φανερό πως έχει στόχο να αξιοποιήσει την συγκυρία, παρουσιάζοντας το Σωματείο σαν ανεύθυνο!!! κρατώντας για τον εαυτό τους τον ρόλο των «υπεύθυνων» και των ... κοινωνικά ευαίσθητων!!! απέναντι στον Ελληνικό Λαό που έχει υποστεί τα αποτελέσματα των πολιτικών της Κυβέρνησης, του ΔΝΤ αλλά και του ΣΕΒ (άρα και των ΕΛΠΕ που είναι μέλος του). Μήπως ό,τι δεν δοθεί στους εργαζόμενους των ΕΛΠΕ, θα σταλεί με επιταγή στους συνταξιούχους και στους άνεργους ή θα αυξήσει τα πενιχρά μεροκάματα των εργολαβικών συναδέλφων μας; Μάλλον το αντίθετο θα συμβεί. Γιατί αυτό που γίνεται στην πραγματικότητα είναι, πως από κάθε χαμηλότερη προσφορά στα μεροκάματά τους ή από κάθε απόλυση εργαζόμενου, δίνεται bonus στους Δ/ντές για την «επιτυχία τους»!!!.
Οι εργαζόμενοι δεν έχουμε πλέον αυταπάτες. Η Εταιρεία με την ανακοίνωσή της δεν απευθύνεται σε μας. Βλέπει έξω από τους φράχτες των ΕΛΠΕ. Απευθύνεται στους αχυρανθρώπους των ΜΜΕ που κάθε βράδυ κατακρεουργούν στα δελτία ειδήσεων την αλήθεια, αλλά και μία - μία ξεχωριστά, στοχοποιημένες κατηγορίες εργαζομένων, στρέφοντας την μία κατά της άλλης, για να μην στραφούν όλες μαζί κατά όλων αυτών που μας έφτασαν ως εδώ. Δεν θα επιτρέψουμε να γίνουν οι εργαζόμενοι στα ΕΛΠΕ το επόμενο θύμα τους.
Εμείς, λοιπόν, λέμε ότι η Εταιρεία από την φύση της σαν επιχείρηση εντάσεως κεφαλαίου, αλλά κυρίως σαν Βαριά Βιομηχανία και στη συγκυρία της ανάπτυξης του επενδυτικού της προγράμματος, δεν πρέπει να βάλει τους εργαζόμενους απέναντί της και να παίζει με τα νεύρα και την λογική τους. Είναι και ανεύθυνο και επικίνδυνο για την ασφάλεια και την ηρεμία στην καθημερινή δουλειά μας στα εργοστάσια, αλλά και για την ίδια την πορεία και τα αποτελέσματα της Εταιρείας. Αυτό εμείς δεν θα επιτρέψουμε να συμβεί, δεν είμαστε περαστικοί από τα ΕΛΠΕ όπως ίσως ορισμένοι άλλοι. Με τον δικό μας αγώνα έγιναν τα ΕΛΠΕ αυτό που είναι σήμερα και δεν σκοπεύουμε να αφήσουμε κανέναν να υπονομεύσει το παρόν και το μέλλον της δουλειάς μας.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

O ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΟΦΘΑΛΜΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ                           ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ




Αρ. Πρωτ : …50… Ασπρόπυργος 01/02/11


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Στις 21/01/11 πραγματοποιήθηκε το πρώτο Δ.Σ. της νέας χρονιάς όπου συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης όπως αυτά σας ανακοινώθηκαν με κυρίαρχο το Πρόγραμμα Δράσης του Σωματείου για την τριετία 2011-2013.
Οι δράσεις που αποφασίσαμε για την τριετία που ήδη μπήκαμε, προβλέπονται να είναι πολλές με μεγάλες αλλαγές και καινοτομίες σε βασικά πεδία εφαρμογής της λειτουργίας του Σωματείου που σαν κύρια χαρακτηριστικά θα έχουν την διαφάνεια, τον πλουραλισμό των απόψεων, την διεκδίκηση, την ενότητα και αλληλεγγύη με στόχο την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση από το Σωματείο, της σκληρής επίθεσης που δεχόμαστε για τα εργασιακά και κοινωνικά μας Δικαιώματα.
Στα πλαίσια αυτών των δράσεων ορίστηκαν οι εκπρόσωποι του ΠΣΕΕΠ σε όλες τις Επιτροπές του.
Την Παρασκευή 28/01/11 πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση μας με την Εταιρεία για την ΕΣΣΕ 2011.
Στη συνάντηση αυτή ζητήθηκαν από την Εταιρεία διευκρινίσεις για κάθε αίτημά μας, προκειμένου να γίνει η αποτίμησή τους και να καθορίσει η Εταιρεία την θέση της απέναντι σε αυτά.
Η συζήτησή μας περιορίστηκε καθαρά στα πλαίσια αυτά και δεν μπήκαμε στην ουσία της διαπραγμάτευσης.
Το Σωματείο πέρα από τις διευκρινίσεις κάλεσε την Εταιρεία να συμβάλει από την πλευρά της στην διαμόρφωση του κατάλληλου κλίματος προκειμένου να οδηγηθούμε σε συμφωνία σύντομα, επ΄ ωφελεία και των δύο πλευρών και για να εξασφαλισθεί ένα ομαλό εργασιακό κλίμα σε μια δύσκολη περίοδο για την χώρα και την Εταιρεία όπου είναι σε εξέλιξη το μεγάλο επενδυτικό της πρόγραμμα.
Η επόμενη συνάντησή μας θα πραγματοποιηθεί στις 22 Φλεβάρη και όχι στις 23 όπως αρχικά είχε συμφωνηθεί λόγω της Γενικής Απεργίας της ΓΣΕΕ την ημέρα αυτή, για την οποία θα σας ενημερώσουμε με νεότερη ανακοίνωσή μας.


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

O ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΟΦΘΑΛΜΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ                           ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...